Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Πώς προέκυψε η Καρλόττα;

Η Καρλόττα γεννήθηκε μέσα στις σελίδες ενός τεύχους της εφημερίδας της Νέας Κίνησης Καθηγητών, τον Οκτώβρη του 2004. Έκτοτε συνεχίζει ακάθεκτη τη δράση της προσφέροντας άφθονο γέλοιο στα μέλη των καθηγητικών συλλόγων που ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις γραμμές.

Στις πρώτες της τρεις εμφανίσεις, παιδούλα ακόμη, διασκεδάζει στα τρία πρώτα κεφάλαια του "βιβλίου" της με τα καμώματα των συναδέλφων της, παρατηρώντας τους με καυστική συμπάθεια, φτιάχνοντας δικούς της κανονισμούς και παίζοντας με τη γλώσσα, μιμούμενη διάφορους κατά καιρούς χρήστες παλαιότερων μορφών της. Αν και κάποιοι θυμώνουν μαζί της, αναγγέλει το τέταρτο κεφάλαιο, το οποίο, όμως, παραμένει άγραφο, αφού μπαίνοντας στην εφηβεία αποφασίζει να μας αφηγηθεί τις περιπέτειές της.

Κι εδώ αρχίζουν τα - μέχρι στιγμής -  10 επεισόδια των περιπλανήσεών της, τα οποία αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας, μετά τις άτακτες δημοσιεύσεις στην εν λόγω εφημερίδα από το 2004 μέχρι σήμερα.

Μετά τις εφηβικές της περιπλανήσεις στα εκπαιδευτικά ουράνια των πρώτων επεισοδίων, κι αφού πλέον "ενηλικιώθηκε", οι περιπέτειές της περιέλαβαν πολλά από αυτά που κατά καιρούς συγκλονίζουν το νησί της, εκπαιδευτικά και άλλα.

Εάν αποφασίσετε να μοιραστείτε όλες τις περιπέτειες της Καρλόττας, και εάν θυμάστε συμβάντα και "πολιτικές" αποφάσεις της πρόσφατης δεκαετίας καθώς και της πρόσφατης εκατονταετίας και της πρόσφατης χιλιετίας, οι συνειρμοί θα σας επιτρέψουν να την ακολουθήσετε πίσω στο χρόνο, αφού τα κεφάλαια αναρτήθηκαν εδώ με τη σειρά που γράφτηκαν, από το πιο παλιό έως το πιο πρόσφατο.

Προσέξτε όμως: Η Καρλόττα αρέσκεται να παίζει με τις χρονικές ανακολουθίες για μια άλλη θέαση της ιστορίας και να πειραματίζεται με τη γλώσσα, όχι γιατί δε τη σέβεται, αλλά για να μας θυμίσει τι σήμαινε κατά καιρούς η κακοποίησή της και τι το βύθισμα στις πλούσιες κοίτες της, για εκείνους που την αγαπούν.
Όσο για τους ήρωές της; Η Καρλόττα σκωπτικά σκιαγραφεί καρικατούρες προσώπων παρά πρόσωπα υπαρκτά, που απλώς λειτουργούν μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της εποχής τους. Αν τώρα εσείς επιθυμείτε να τα ταυτίσετε με πρόσωπα που γνωρίζετε, η Καρλόττα δε φέρει καμία νομική ευθύνη για τους δικούς σας συνειρμούς.

Οι "γονείς" της Καρλόττας σας εύχονται καλή ανάγνωση, μέχρι να επανέλθουν με νέα επεισόδια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου