Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Κυριακή

Επεισόδιο 9ο: Η ομηρία του αεροστάτου από τροϊκανούς και εγχώριους κονδυλοφόρους...

Νοέμβριος 2012

Αγαπητοί αναγνώστες,

Η προ πενταμηνίας αναχώρησις του αεροστάτου μου διά μέσω των διαδικτυακών οδών πραγματοποιήθη επιτυχώς, χάρη και στην διακριτική παρουσία και ενίσχυση ολίγων, όμως φιλτάτων και τολμόντων, αναγνωστών, οι οποίοι με συνόδευσαν ασμένως στις πρότερες ουράνιες πτήσεις μου.

Η δε ανακοίνωση περί της πραγματικής αναχωρήσεως του αεροστάτου την πρώτη ημέρα του προσφάτου μηνός Ιουλίου από την ενάλια χώρα μας προς άγνωστον μακρινόν προορισμόν, εν μέσω πυροτεχνημάτων και πανηγυρισμών, και η πρόσκληση προς «τους τολμώντας αεί τι κινούντας των μη καλώς εχόντων» να ταξιδέψουν μαζί με την Καρλόττα σε μια ακόμη ελεύθερη πτήση χωρίς αποσκευές, προκάλεσε μέγα ενθουσιασμό σε πλήθος συναδέλφων και άλλων εραστών των ουρανίων πτήσεων.

Αλί, όμως! Προτού προλάβω να υπολογίσω το κόστος του ταξιδίου σύμφωνα με την εκτοξευθείσα τιμή των καυσίμων, νέαι και φοβεραί περιπέτειαι ανέμεναν το αερόστατό μου, το οποίο κατεσχέθη εκ νέου από μερικούς κομψά ενδεδυμένους εκ της Εσπερίας, ως όχημα πολυτελείας απαγορευθέν πλέον διά την κατηγορίαν των «προνομιούχων» μισθωτών. Ματαίως επεχείρησα η άνους να τους επεξηγήσω ότι πρόκειται περί προγονικού κειμηλίου, ελαχίστου κόστους αλλά τεραστίας συναισθηματικής αξίας διά τον λαόν μας και δη διά τους ταλαιπώρους λειτουργούς των Μονάδων Ε, οι οποίοι θα βρεθούν λίαν συντόμως άνευ άλλου οχήματος διά τας εξορμήσεις των, εξαιτίας των αναμενομένων «εκτάκτων» πλην μονίμων περικοπών. Οι Εσπέριοι κονδυλοφόροι, συνεπικουρούμενοι από τους ομοειδείς κονδυλοφόρους συμβούλους του νέου Μαγίστρου της Τραπεζικής Οικονομίας, οι οποίοι είχαν ήδη υπολογίσει και συμφωνήσει εν κρυπτώ με τους εγχώριους γαλαζοαίματους τας νέας φορολογίας που θα επέβαλλαν στους «χαραμοφάηδες» εργαζομένους της νήσου μας, μού ανακοίνωσαν ότι το αερόστατό μου θα κατασχεθεί διά λόγους «εθνικού συμφέροντος».

Αντελήφθην τότε ότι το ουράνιο όχημά μου προοριζόταν διά να μεταφέρει, όχι μόνο τα τροϊκανά χαρτοφυλάκια με τας πολυσέλιδας «λαοφιλείς» προτάσεις των φιλανθρώπων δανειστών μας, όχι μόνο τας ομοίου τύπου πολυσέλιδας κομματικάς και κυβερνητικάς προτάσεις και αντιπροτάσεις, αλλά και ότι θα μετατρεπόταν σε θέατρο της υψηλής προγραμματισθείσας συνάντησης ανάμεσα στο λαοπρόβλητο αυτοκράτορα της νήσου μας (συνοδευόμενο από την εντεταλμένη εγχώρια κουστωδία) και τους Εσπέριους «σωτήρας» μας, ώστε να υπογραφεί το πολυσυζητηθέν έγγραφο μνημονιακής κηδεμονίας του τόπου μας, μακριά από οιεσδήποτε διαμαρτυρίες. Και τούτο, διά να μην επαναληφθεί το εν Αθήναις και εν Μαδρίτι σκηνικό των «αχαρίστων εργαζομένων της Νοτίου Εσπερίας», οι οποίοι, «αντί να ευγνωμονούν τους κύκλους των απανταχού χρυσωμένων τραπεζικών που τους επιτρέπουν να εργάζονται πλέον σχεδόν αμισθί και αφιλοκερδώς, διαμαρτύρονται οι αχάριστοι διά το ασήμαντον ζήτημα του ύψους των αμοιβών τους!!!»

Αγαπητοί αναγνώστες,

χωρίς το αερόστατό μου βάδισα η τάλας τον φετινό Σεπτέμβρη προς τα εκπαιδευτήρια της νήσου μας, περνώντας πρώτα έξω από τα «ωραία» γραφεία που συγκεντρώνουν τις ουρές των ανέργων του τόπου μας, έξω από τις ωραίες εκκλησίες που (χωρίς εισαγωγικά πλέον) παρέχουν συσσίτιο στους συμπολίτες μας, έξω από τις «ωραίες» κλειστές βιτρίνες της πρώην ευημερούσας πολιτείας μας. Διασχίζοντας πεζή «την ωραία νήσο μας», όπου τώρα από την μια «υψώνονται τα ληστρικά μέγαρα της τράπεζας συναλλαγών» κι από την άλλη «τα παιδάκια δεν μπορούνε πια να παίξουνε, δεν εμπιστεύονται και δε γελούν», τολμώ να σας ομολογήσω ότι αισθάνθηκα σχεδόν εξίσου δυστυχής και ανήμπορη όπως όταν προ τριακονταοκταετίας εκδιώχθην από τας προγονικάς μας εστίας.

Αποφάσισα τότε να σας καλέσω, προτού μας βάλουν στο λαιμό το τριπλό σχοινί της Εσπερίας και μας το δέσουν με κόμπους εγχώριας κερδοσκοπίας και δημαγωγίας, διά να βαδίσωμεν με ομοψυχίαν, τόλμην και αρετήν προς τα μέγαρα όπου σχεδιάζονται με γερμανικές προδιαγραφές οι αγχόνες στις οποίες θα μας οδηγήσουν λίαν συντόμως εν χορώ, και να επιχειρήσουμε την ανακατάληψην και την ανύψωσην του εν ομηρία αεροστάτου.

Προς τούτο, βεβαίως απαιτείται:
  • Πρώτον, να το απαλλάξουμε από το βάρος των εισαγομένων καθώς και των εγχωρίως συνταγολογημένων εγγράφων με τα οποία το έχουν φορτώσει οι Εσπέριοι ευεργέτες των λαών και οι τόσοι σοφοί επί των οικονομικών της νήσου μας.
  • Δεύτερον, να το απαλλάξουμε από το βάρος των κάθε λογής επιδόξων πλην ανικάνων, διπλωματούχων ή μη, πηδαλιούχων. 
  • Και τρίτον, να το απαλλάξουμε από το βάρος εκείνων που έχουν κρύψει στη λέμβο ή στο μπαλόνι του τα λάφυρα των, επί σειρά ετών, ποικίλων ληστρικών επιδρομών στα θησαυροφυλάκια της νήσου εν αγνοία ή εν γνώσει των φρουρών.
Ως άνους και αιθεροβάμων, τολμώ να είπω ότι, εάν ακολουθήσετε το κάλεσμα της κορασίδος που σας ομιλεί άνευ ιδιοτελείας, η επιχείρησή μας θα στεφθεί με επιτυχίαν μόνον εάν απαιτήσουμε και επιτύχουμε την καταδίκη απάντων των ασύδοτων ενόχων της ληστείας και την παράδοση των κλοπιμαίων. Γι’αυτό και σας υπόσχομαι ότι, εάν καταφέρομεν ομού να ανακαταλάβουμε και να ανέβουμε εις την λέμβον του αεροστάτου, για να αναλάβουμε τα πηδάλια που θα οδηγήσουν την ταλαίπωρη Μονάδα Ε μαζί με τους μαχητές των άλλων μονάδων της νήσου μας στη δικαίωση, θα υπερυψωθώμεν και πάλι εις τους ουράνιους αιθέρες της νήσου μας, προτού μας συλλάβουν οι όποιοι, τοπικοί και μη, δήθεν εγγράμματοι φρουροί των ουρανοφραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου