Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Δευτέρα

Καταστατικό των άρτι προαχθέντων/εισών εις ανώτερα αξιώματα της εν Κύπρω εκπαίδευσης

Κεφάλαιο 3ο  


Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από πρόσφατη συνεδρία της νεοσυσταθείσης Επιτροπής Αντιεκπαιδευτικής Κατασκοπείας, οι άρτι προαχθέντες/είσες εκπαιδευτικοί θα κληθούν να δώσουν όρκον πίστεως και υποταγής εις την Υπηρεσίαν, με τον οποίον θα διασφαλίζεται η συμμόρφωσίς τους εις τα 63 άρθρα του υπό σύνταξιν σχετικού καταστατικού. Επειδή η ολοκλήρωσις της συγγραφής του εν λόγω καταστατικού προσκρούει εις διαφωνίας των αρμοδίων περί συγκεκριμένου άρθρου σχετικού με το χρώμα με το οποίον θα σημειώνεται η παιδαγωγική ποινή του διαλόγου εις το μητρώον εκάστου/ης μαθητού/τριας, ενδέχεται να προκύψει μερικών μηνών καθυστέρησις, μέχρις ότου τα νεοφώτιστα μέλη της συνομοταξίας των βουδού αποκτήσουν το πολυτιμότατο αυτό για τη συμπεριφορά τους βοήθημα. Και επειδή, ως νοήμοντες επιβάτες του αιθεροβάμονος αεροστάτου, προνοούμε πάντοτε διά την έγκαιρην ενημέρωσιν των ανυσυχούντων συναδέλφων μας, εξασφαλίσαμε διά τούτους από πηγάς αδιαμφισβητήτου εγκυρότητος και δημοσιεύουμε σήμερα τα θεμελιώδη άρθρα εις τα οποία θα κληθούν να εξεταστούν με την αποπεράτωση της παιδαγωγικής τους καταρτίσεως, σχετικής με την επιτέλεση του επίπονου καθήκοντος βουδουισμού.
Συμμορφούμενοι εις τα νέα δεδομένα της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, τα εν λόγω άρθρα θα αναγραφούν κατεξαίρεσιν εις την μαλλιαρήν και θα υιοθετήσουν πάραυτα ύφος επικοινωνιακού λόγου.

Άρθρο 1ο 
Κεραστικά
Ως άρτι προαχθέντες κι εμείς στην Επιτροπή Αντιεκπαιδευτικής Κατασκοπείας (ΕΑΚ), αφενός σας συγχαίρουμε για την πολυπόθητη προαγωγή σας και αφεδύο σας προτρέπουμε να κεράσετε τους συναδέλφους σας 9για να μην σας πιάσει το κακό μάτι). Για τα κεραστικά συστήνονται ανεπιφύλακτα ελιωτούδες νηστίσιμες, κρουασάν α λα σιπριόττ και μπουρέκια αναρής (κατά προτίμηση ανάλατης για ανάλατα σχόλια).

Άρθρο 2ο
Έπαθλον
Μετά την προαγωγή σας υποχρεούστε να ζητήσετε δύο μέρες κατ'οίκον ανάπαυση, για να ξεπεράσετε την τραυματική εμπειρία της ιεράς εξέτασης στην οποία έχετε υποβληθεί από τους συναδέλφους σας στον καθηγητικό σύλλογο την επομένη της συνέντευξής σας. Εξορμήσεις σε βουνά και λαγκάδια για την ενίσχυση της οικολογικής σας παιδείας επιτρέπονται μόνο με τη συνοδεία του οικείου επιθεωρητή σας.

Άρθρο 3ο
Στολή βουδού
Αναμένονται οδηγίες από τους ειδικούς συμβούλους ενδυματολόγους της ΟΕΛΜΕΚ, της ΟΛΤΕΚ και του σώματος των Επιθεωρητών. Βλ. επίσης άρθρο 5ο.

Άρθρο 4ο
Ύφος βουδουισμού
Η ΕΑΚ, προωθώντας τις νέες παιδαγωγικές μεθόδους που εισηγούνται οι 154 σοφοί στην έκθεσή τους, ετοιμάζει κατάλογο φωτογραφιών πρωτοκλασάτων στελεχών που αφυπηρέτησαν πρόσφατα από τις τάξεις των βουδού, με οδηγίες μίμησης και εμπέδωσης ύφους, υπό τον τίτλο "Πώς να ασκηθείτε στο αγέρωχο ύφος ενός έμπειρου αξιωματούχου".
Για όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις γραπτές οδηγίες, το ΥΠΠ θα προσφέρει σύντομα ταχύρρυθμα μαθήματα με τη λειτουργία βιωματικών εργαστηρίων πάνω στα ακόλουθα θέματα, τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κάθε επικοινωνιακής περίστασης:
(α) Τονισμός και χρώμα φωνής ανάλογα με το δέκτη των προσβλητικών σας λόγων
(β) Ορθοφωνία και άρθρωση κοινής νεοελληνικής
(γ) Ανύψωση φρυδιού
(δ) Λανθάνων μειδίαμα
(ε) Σαρδόνιος γέλως
(στ) Βλέμμα ταλαιπωρίας και κόπωσης
(ζ) Βλέμμα ειρωνείας και ανωτερότητας προς υφιστάμενους και ομοίους
(η) Χείλη ερμητικά κλειστά για απόκτηση κύρους και απόκρυψη της άγνοιας

Άρθρο 5ο
Επιμόρφωση
Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στα ακόλουθα υψίστης σημασίας κεφάλαια, στα οποία οι εκπαιδευόμενοι οφείλουν να ασκηθούν εμπράκτως:
(α) Ανάγνωση μηνύματος του εκάστοτε Υπουργού
(β) Συμπεριφορά προς τον οικείο επιθεωρητή
(γ) Κατανομή εργασιών στους υφιστάμενους
(δ) Αποφυγή ανάληψης καθηκόντων
(ε) Αξιολόγηση καφέδων και κεραστικών
(στ) Απειλητικά υπονοούμενα προς υφισταμένους
(ζ) Χρήση τηλεφώνου στο γραφείο
(η) Συλλογή πρληφοροριων στα καπνιστήρια και μεθοδολογία διαρροής
(θ) Πρωτοτυπία και ευρηματικότητα κατηγορητηρίων, κουτσομπολιών, κακεντρεχειών και άλλων συναφών επιστημονικών ζητημάτων (άλλως ΔΔΚ)

Άρθρα 6ο - 55ο
Αναζητούνται θέματα για ανάθεση καθηκόντων

Άρθρο 56ο
Ζέσταμα καρέκλας
Διατηρήστε σε θερμοκρασία σώματος την καρέκλα του προκατόχου σας και μη σπαταλάτε την πολύτιμη ενέργειά σας σε ανώφελες εφημερίες κτλ. κτλ. Δώστε οδηγίες στους υφισταμένους σας κατόπιν και αφήστε τους ελεύθερους να ανησυχήσουν για τις αποδράσεις των μαθητών/τριών. Εσείς απλώς αναμένετε τη στιγμή που θα τους δικάσετε για ελλιπή εκτέλεση καθηκόντων.

Άρθρο 57ο
Παιδαγωγικές ποινές
Αναμένονται οδηγίες από την  Ομοσπονδία Συνδέσμων Κηδεμόνων και άλλων ενδιαφερομένων.

Άρθρο 58ο
Απουσίες μαθητών/τριών
Αναθέστε στον στον υπεύθυνο τμήματος

Άρθρο 59ο
Απουσίες καθηγητών/τριών
Τηρήστε αυστηρά το αρχείο των απουσιολογίων σας. Αρνηθείτε δικαιολογητικά συμβίων ή συζύγων, τέκνων ή τεκνών, συνενόχων στις γνωστές ελληνάδικες αποδράσεις των ασυνείδητων υφισταμένων σας. Έγγραφη ονομαστική αναφορά για κάθε εκπαιδευτικό-μέλος της υπό επιτήρηση ομάδας σας, θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν για την επόμενη αξιολόγησή σας.

Άρθρο 60ο
Εργασία
Όπως σύντομα θα διαπιστώσετε, υπάρχουν απείρως ωραιότεροι και χρησιμότεροι τρόποι, για να αξιοποιήσετε το χρόνο που  τόσο απλόχερα σας έχουμε χαρίσει με την προαγωγή σας. Εφόσον κανείς δε δικαιούται πλέον να αμφισβητήσει την επιστημονική σας κατάρτιση, σταματήστε να προετοιμάζεστε άσκοπα για το μάθημα και ενισχύστε με τις παιδαγωγικές σας συμβουλές το ιερό έργο της παραπαιδείας, όπως τόσο σοφά το έχουν πράξει οι προκάτοχοί σας. Αντί διαγωνισμάτων, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε φασολάκι ή αρακά δις της εβδομάδος, κέντημα ή πλεκτό για τις υπόλοιπες μέρες, περιοδικά μόδας ή καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, κακεντρέχεις από το τηλέφωνο του γραφείου σας (όπου πρέπει να βρίσκεστε ασυζητητί) ή διά ζώσης με τους ομοίους σας, χρηματιστηριακές ή άλλες επενδυτικές εργασίες, καθώς επίσης και προετοιμασία των απογευματινών σας μαθημάτων. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε το χρόνο σας μετρώντας τις μέρες που υπολείπονται από τη συνταξιοδότησή σας.

Άρθρα 61ο - 63ο
Αναμένεται ψήφισμα για την έγκριση της συγγραφής τους


Προσέξτε: Υπενθυμίζεται ότι, για τη δημοσιοποίηση των προαναφερθέντων στην επίσημη εφημερίδα τυ κράτους απαιτείται η ενυπόγραφη έγκριση απαξάπαντων των διευθυντικών και μη στελεχών του ΥΠΠ, των μελών της ΠΣΕΜ και της συνομοσπονδίας Συνδέσμων Κηδεμόνων και Γονέων, των κατά τόπους Επιτροπών Λειτουργίας Καθηγητικών Συλλόγων, των μελών του Συμβουλίου πατατοπαραγωγών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του κύριου Μάκη και της κυρίας Τατιάνας, καθώς και της πεθεράς του κουνιάδου του φίλου της γυναίκας του ξαδέλφου του Υπουργού. Ως εκ τούτου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να νέο-αφώτιστα μέλη της συνομοταξίας των βουδού να μην προλάβουν να μελετήσουν τους κανονισμούς πριν την επικείμενη συνταξιοδότησή τους και άρα να μην προαχθούν με αντικειμενικά κριτήρια και αξιοκρατικές διαδικασίες στα ανώτερα δώματα της Πευκίου Πύλης.
Μην ανησυχείτε. Οι νοήμονες επιβάτες του αεροστάτου μας, έχουν εξασφαλίσει για σας το πλήρες κείμενο του υπό σύνταξη καταστατικού - έναντι, ως είθισται, πενιχρών ανταλλαγμάτων - από το πλέον ενημερωμένο πρόσωπο. Ως έμπειροι χρήστες του διαδικτύου που είστε, πληκτρολογήστε οσονούπω την ηλεκτρονική διεύθυνση του κλητήρα της Επιτροπής Αντιεκπαιδευτικής Κατασκοπείας:
www.epitropi/voydoukanonew.yiannakis.cy.gov

Υ.Γ. Στο επόμενο τεύχος ακολουθεί το καταστατικό των προ ΕΑΚ προαχθέντων εις τα ανώτατα αξιώματα της εκπαίδευσης.

Η Άνους Καρλόττα
Αερόστατο, Μάρτιος 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου