Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Δευτέρα

Επεισόδιο 8ο: Η Άνους Καρλόττα φωτίζει τα φοβερά σκοτάδια των καιρών…



Ιούνιος 2012
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΡΛΟΤΤΑΣ!!!

Αγαπητοί αναγνώστες,

Μετά την απογείωση του αεροστάτου μου τον περασμένο Ιούνιο από την αυλή του αρχαιοτάτου Γυμνασίου απάσης της Κύπρου εν μέσω «κρότων κτιστών και ήχων» κυμβάλων αλαλαζόντων (αλαλαζόντων περί της αναγκαιότητος ιστορικής ανανεώσεως και εκσυγχρονισμού του παλαιού αυτού κτιρίου προς εξυπηρέτησιν της νέας τάξεως πραγμάτων που θα επιβληθεί λίαν συντόμως εις την νήσον μας), κατευθύνθηκα – όπως πιθανόν να θυμάστε – προς την ουράνια ΑΟΖ της Μεσογείου, όπου και παρέμεινα για μερικούς μήνες παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αναμένοντας τα ηλεκτρονικά σας μηνύματα.

Αλλά, φευ, λίαν συντόμως ακολούθησαν τραγικά γεγονότα που με καθήλωσαν χωρίς καύσιμα για το αερόστατό μου, το οποίο συν τοις άλλοις κινδύνευσε να βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, προκαλούμενων από τα δεκάδες πολεμικά πλοία που έπλεαν εις την Μεσόγειον προς αναζήτησιν του δωδεκάτου αγκυροβολίου του κόλπου της Αφροδίτης.

Ιδού, λοιπόν, οποίες εξελίξεις καθόρισαν την πορείαν του αεροστάτου μου εν έτει σχολικώ του ένδεκα προς δώδεκα της φοβεράς δεκαετίας του πρώτου αιώνος της χιλιετίας των θαυμάτων:

Αίφνης, μίαν πρωίαν μηνός θερινού και σκοτεινού, τα μηνύματα έπαψαν να φθάνουν εις το αερόστατό μου. Ανησυχώντας μήπως η αιτία της αποτόμου διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος οφειλόταν στην οικονομική κρίση (η οποία, παρά τις θαρραλέες και απολύτως καθησυχαστικές διά την εξουσία της νήσου μας δηλώσεις του - σταυρωθέντος πλέον - Μαγίστρου του κυπροευρώ ότι «η οικονομία μας βρίσκεται στο απυρόβλητο», επιβλήθηκε και στα καθ’ημάς) αποφάσισα να επιστρέψω εις την νήσον μας διά να ενημερωθώ περί των εξελίξεων.

Με δέος αντελήφθην ότι τα πάντα γύρω μου είχον κατακλυσθεί από ένα περίεργο έρεβος, το οποίο επέτρεπε – ωιμέ – στο φωτεινό μύασμα του Πενταδακτύλου να κυριαρχεί εις άπασαν την νήσον μας. Λίαν συντόμως πληροφορήθηκα από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργοδοτών και Βιομηχάνων ότι, για να φορτίσω τις μπαταρίες του αεροστάτου μου, έπρεπε να υποβάλω γραπτή αίτηση στις ερογλικές Αρχές, οι οποίες, με μεγίστην μεγαλοθυμίαν και γενναιοδωρίαν, μεριμνούσαν «διά την ομαλοποίησιν της καταστάσεως» προσφέροντας εις εξευτελιστικήν τιμήν τας κιλοβατόρας τους, αφού μας είχαν συγχωρέσει δια τα δεινά που προκαλέσαμε στους αγωνιστές της ΤΜΤ, χάρη στις τότε ιστορικές παρεμβάσεις του τέως Μαγίστρου της Παιδείας και Πασών Επιστημών της κοινότητας των Ετεοκυπρίων. Αγανακτισμένη για την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, βάδισα προς το αυτοκρατορικό μέγαρο, για να διαμαρτυρηθώ, όπου και βρέθηκα εν μέσω πλήθους αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν τον αποκεφαλισμό του αυτοκράτορος. Αλίμονο! Δοθείσης της ευκαιρίας, οι γαλαζοαίματοι της Βουλής των βολεμένων, με προεξάρχοντα τον εκ Χλώρακος ορμώμενον, ο οποίος έκρινε εξ ιδίων, διατυμπάνιζαν ότι «έναν γνήσιο τέκνο των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι δυνατόν να κατέχει το χρίσμα του αυτοκράτορος», και ότι «το κόκκινο χάλι πρέπει να στρωθεί δια να υποδεχθεί τον εκ Λεμεσού ορμώμενον λαοφιλή γαλαζοαίματον».

Απελπισμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που προμήνυε την πλήρη επικράτηση του μεσαιωνικού σκότους και φοβούμενη τα μέτρα που ο Χλωρακεύς - συνεπικουρούμενος από τον εκ της πρωτευούσης έτερον γαλαζοαίματον - επέμενε να επιβάλει στους άμοιρους πολίτες της νήσου μας, επέστρεψα εις την εργασίαν μου, αναζητώντας παρηγορίαν εις τους αντιστεκόμενους Λειτουργούς της Μονάδας Ε.

Φευ! Σωρεία «σωτηρίων μέτρων» μας επεφύλασσε η εκ Βρυξελλών επιβληθείσα λιτότης, η οποία είχε συνταγολογηθεί εις οίκους αγνώστου προελεύσεως και μαγειρευθεί από εντόπιους χαλίφηδες των εν Κύπρω τιμαρίων. Μη έχοντας άλλη λύση διά να πληρώσω τας εκτάκτους εισφοράς, αλλά και - χυδαϊστί ομιλώντας - τις έκτακτες περικοπές, τις έκτακτες φορολογίες, τις μόνιμες επιπλέον φορολογίες, εισφορές και περικοπές, το πετρέλαιο θέρμανσης, τα δάνεια, τα πρόστιμα και τους διογκωμένους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού, αποφάσισα να ακινητοποιήσω το αερόστατό μου διά να αποφύγω το κόστος των καυσίμων, αναμένοντας τις αποφάσεις της ευ πράττουσας βασιλίσσης των θαλασσών περί της έλευσης φυσικής προελεύσεως αερίου. (Και τούτον προτού αναλάβει τα ηνία των οικοπέδων του Ποσειδώνος ο παντογνώστης διάδοχός της.) Σκέφτηκα, όμως, να επιχειρήσω μίαν τελευταίαν πτήση προς το Υπουργείο Επιτυχούς Οικονομικής Διαχείρισης, διά να μεταφέρω τους πολυπληθείς συναδέλφους μου που έσπευσαν εν μέσω μηνός Δεκεμβρίου να διαμαρτυρηθούν για τα εξαγγελθέντα μέτρα λιτότητος, μη γνωρίζουσα ποία δεινά ανέμεναν το αερόστατό μου. Έξωθεν της Πύλης του Κίμωνος, με σταμάτησαν δύο ερυθροφρουροί, οι οποίοι μου ανακοίνωσαν ότι το αερόστατό μου θα κατασχεθεί προσωρινώς διά να μεταφέρει τον γραφειακόν και άλλον εξοπλισμόν του έκπτωτος ελληνοφώνου βασιλέως και Μαγίστρου της Παιδείας προς άγνωστον κατεύθυνση.

Ανήσυχη μήπως το αερόστατόν μου δε θα μπορούσε να αντέξει τόσο βάρος από τα πολυπληθή προσωπικά αντικείμενα και αρχεία του εκπτώτου, αιτήθηκα, αντ’αυτού, να το παραχωρήσω εις την αυτοκρατορικήν αυλήν, δια να μπορεί ο αυτοκράτωρ να μεταβαίνει ανεμποδίστως και ανεξόδως εις τας συνεδρίας των Βρυξελλών, μη αποκλειομένου ενός συμβιβαστικού ταξιδίου εις την χώραν των πρασίνων δένδρων. Οι αυτοκρατορικοί σύμβουλοι, φοβούμενοι πως το καλάθι του αεροστάτου μου δεν διέθετε τας απαραιτήτους ανέσεις ενός τζετ, απέρριψαν το αίτημά μου, με το επιχείρημα ότι «τα οικολογικού τύπου οχήματα δεν περιλαμβάνονται στα άμεσα σχέδια της πολιτείας».

Έτσι κι εγώ, συνειδητοποιώντας ότι η νήσος μας δεν δύναται να επιδείξει σύνεση και σωφροσύνη ούτε μπροστά στα δεινά που ακολουθούν, αποφάσισα να παραχωρήσω το αερόστατό μου στον βασιλέα των βασιλέων, το βασιλιά Καρνάβαλο, για να τον μεταφέρω με τις δέουσες τιμές στην πόλη της Λεμεσού, όπου και παρέλασε περήφανος πάνω στο άρμα του, γελώντας με την κατάντια μας…


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η εν τη πόλη της Λεμεσού επιτυχής παρέλαση προσέδωσεν νέον χαρακτήραν και σκοπόν εις τας πτήσεις του αεροστάτου μου, οι οποίες συνοδεύτηκαν από τα άσματα και τας επευφημίας των ευτυχών καρναβαλιστών. Ως εκ τούτου αποφάσισα να αναβάλω προσωρινώς τα όποια άλλα σχέδια περί παραχωρήσεως του αεροστάτου μου εις την πολιτείαν, και να μεριμνήσω για την δική σας ευημερία, εφόσον αντελήφθην την άκρατον επιθυμίαν σας να εκδράμετε - άνευ χαρατσίου - διά μέσου των ουράνιων αιθέρων της νήσου μας έξω από τα ουρανοφράγματα. Προς τούτο σας πληροφορώ ότι το αερόστατό μου θα αναχωρήσει την πρώτη ημέρα του μηνός Ιουλίου για άγνωστο μακρινό προορισμό, εν μέσω πυροτεχνημάτων και πανηγυρισμών, και προσκαλώ «τους τολμώντας αεί τι κινούντας των μη καλώς εχόντων» να ταξιδέψουν μαζί με την Καρλόττα σε μια ακόμη ελεύθερη πτήση χωρίς αποσκευές. 



Η άνους Καρλόττα από το αερόστατό της
Ιούνιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου