Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Δευτέρα

Επεισόδιο 1ο: Πού βρίσκεται η Καρλόττα;

Οκτώβριος 2006

Μυστηριώδης εξαφάνιση ή κακόβουλη απαγωγή;

Η συντακτική επιτροπή της εφημερίδας μας με λύπη της ανακοινώνει στο πολυπληθέστατο αναγνωστικό της κοινό την ξαφνική και μυστηριώδη εξαφάνιση της Καρλόττας, λίγα μόνο λεπτά μετά την προσγείωση του αεροστάτου της. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές η συνεργάτης μας βρισκόταν καθ’ οδόν για το γραφείο του αρχισυντάκτη μας, με σκοπό να παραδώσει το προαναγγελθέν άρθρο της. Υπενθυμίζουμε ότι στο προηγούμενο τεύχος η Καρλόττα είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να δημοσιοποιήσει το «Καταστατικό των προ ΕΑΚ προαχθέντων εις τα ανώτατα αξιώματα της εκπαίδευσης», γεγονός που προκαλεί εύλογες ανησυχίες για τους λόγους της εξαφάνισής της. Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως η Καρλόττα είχε πρόσφατα εκμυστηρευθεί σε πρωτοκλασάτο στέλεχος της ‘Νέας Κίνησης’ ότι είχε λάβει ανώνυμη «προειδοποιητική» επιστολή, στην οποία εκφράζονταν αόριστες απειλές προς το πρόσωπό της. Ο επιστολογράφος δήλωνε σαφώς ότι, εάν η Καρλόττα δεν ανακαλούσε όσα υποστήριζε στα γραφόμενά της και εάν δε σταματούσε τη συνεργασία της με την εφημερίδα μας, κάποιοι θα φρόντιζαν να την τιμωρήσουν παραδειγματικά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μας με τα μέλη της Επιτροπής Αντιεκπαιδευτικής Κατασκοπίας, διαπιστώσαμε την πλήρη άγνοιά τους, όχι μόνο για την τύχη αλλά και για την ταυτότητα της συνεργάτιδάς μας. Γεγονός που αποδεικνύει ότι - παρόλα τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΑΚ προκειμένου να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια τις κινήσεις και τις απόψεις των εκπαιδευτικών - κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την πραγματική ταυτότητα της Καρλόττας, πλην των αθεράπευτων εραστών της ποίησης που γράφεται σε υψικαμίνους ή αερόστατα.

Καταγραφή υπόπτων
Σε έκτακτη σύσκεψή τους, τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, αφού μελέτησαν ενδελεχώς τα καθέκαστα, εξέφρασαν ομόφωνα την ανησυχία τους καθώς και τις υποψίες τους για πιθανή απαγωγή της αρθρογράφου μας. Στη συνέχεια κατέγραψαν τους πιθανούς υπόπτους, καθώς και τα πιθανά κίνητρα του καθενός, τα οποία και δημοσιεύονται παρακάτω :
  1. Μέλη της γυναικείας εκπαιδευτικής αδελφότητας που δε συμμορφώνονται με τους κανονισμούς συμπεριφοράς μιας αξιοπρεπούς εκπαιδευτικού, όπως δημοσιεύτηκαν στο τεύχος 8 της εφημερίδας μας (με εξαίρεση τα σημεία 9 & 10) και που έχουν μέχρι στιγμής διαφύγει το δημόσιο λιθοβολισμό, κρίνονται ως ύποπτα. Πρώτον, γιατί μπορεί να θεωρούν την κάθε Καρλόττα ως αντίζηλο για την επαγγελματική τους ανέλιξη και, δεύτερον, γιατί ενδεχομένως εποφθαλμιούν τις ανέμελες περιπλανήσεις της στο αερόστατο με συνοδό της αρεσκείας της.
  2. Μέλη της ανδρικής εκπαιδευτικής αδελφότητας που επιθυμούν να λιθοβολήσουν άπασες τις Καρλόττες των καπνιστηρίων και των συναφών καταγωγίων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Πρώτον, γιατί έχουν αναγνωρίσει τους εαυτούς τους σε τρία τουλάχιστον από τα άρθρα των κανόνων συμπεριφοράς ενός αξιοπρεπούς άρρενος εκπαιδευτικού και, δεύτερον, γιατί, παρ’ όλες τις επίπονες προσπάθειές τους, δεν έχουν μέχρι στιγμής κατορθώσει να επιδείξουν αποκλίνουσα συμπεριφορά. (Εξαιρούνται οι θεματοφύλακες των φροντιστηριακών μαθημάτων, καθώς και οι εντρυφούντες σε γυμναστήρια, σε χοροδιδασκαλεία, σε ποτοποιεία και σε άλλους χώρους ανάλογων κοινωνικών συναναστροφών, γιατί είμαστε βέβαιοι πως δεν έχουν προλάβει να διαβάσουν και να εμπεδώσουν τους κανόνες του τεύχους 9 της εφημερίδας μας.)
  3. Άρτι προαχθέντες/είσες εκπαιδευτικοί οι οποίοι/ες ανησυχούν για την εγκυρότητα της προαγωγής τους, δεδομένων των υπονοιών για επανεξέταση του φακέλου επιτευγμάτων τους (βλ. ΔΔΚ για βουδού).

Τονίζεται ότι από τον κατάλογο των υπόπτων εξαιρούνται οι τακτικοί θαμώνες των καπνιστηρίων, καθώς και όσοι και όσες τιμούν επαρκώς τις πίστες των απανταχού Ποτοποιείων, νοουμένου ότι έχουν περιπλανηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους στην ένδον χώρα των Κάστρων του ανέμου.

Φήμες και δηλώσεις
Από τη στιγμή που δηλώσαμε την εξαφάνιση της Καρλόττας, οι φήμες οργιάζουν. Κάποιοι διαδίδουν ότι η συνεργάτης μας βρίσκεται κλειδωμένη στα άδυτα του Υπουργείου Παιδείας με υψηλόβαθμο στέλεχος της Πευκίου Πύλης, ο/η οποίος/α προσπαθεί ματαίως να της αποσπάσει πληροφορίες για τα άρθρα του νέου καταστατικού συμπεριφοράς των μπλε-κόκκινων βαθμοφόρων, καθώς και όσων επιλέγουν να συνταυτίζουν τις χρωματικές τους επιλογές με αυτές των κατά καιρούς ομόκεντρων κύκλων του ΥΠΠ. Άλλοι διατείνονται ότι εξαφανίστηκε αυτόβουλα και προετοιμάζει πυρετωδώς την κάθοδό της στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Κάποιοι, όμως, ψιθυρίζουν ότι η άνους Καρλόττα έχει εκτελεστεί με συνοπτικές διαδικασίες από μυστικοπράκτορες της ‘Κίνησης Προόδου, Σωτηρίου Ήθους και Ελευθερίας’, γιατί με τις απόψεις της έσπερνε καινά δαιμόνια στους κόλπους των άλλοτε πειθαρχημένων στελεχών της, με εμφανή τον κίνδυνο να αμφισβητηθούν τα Γεωργιανά διατάγματα και τα Ελευθέρια δόγματα. Βεβαίως, ο Πρόεδρος της ‘ΚΠΣΗΕ’ έτρεξε να δηλώσει σε άπταιστα ελληνικά στα ΜΜΕ ότι «πρόκειται για προβοκάτσια» και επιβεβαίωσε τις υποψίες μας ότι «δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα να εκφράσει σαφή θέση προτού τοποθετηθούν όλοι οι υπόλοιποι επί του θέματος». Όσο για τον ηγέτη της ‘Επί των ιδίων Εναλλαγής’ αρκέστηκε σε γενικολογίες περί ανικανότητας της σημερινής ΟΕΛΜΕΚ να καθοδηγήσει σωστά τα μέλη της και υποστήριξε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν ανάλογες εγκληματικές ενέργειες είναι να απαγορευτούν κάθε είδους αερόστατα και άλλα ιπτάμενα ευφάνταστα οχήματα που παρεκκλίνουν από τα πεπατημένα και πατροπαράδοτα ασφαλή μονοπάτια της ελληνοκυπριακής μας ταυτότητας». Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Πρόεδρος της ‘Ομοκέντρου Δημοκρατίας’, απάντησε ότι προτιμά να μην εκφράσει δημοσίως την άποψή του, προτού διαβουλευτεί με στενούς συνεργάτες της Πευκείου Πύλης. Ο δε εκπρόσωπος της ‘Διεργασίας’, δήλωσε ότι αναμένει οδηγίες από τον πολιτικό υπερκομματικό προϊστάμενό του, ο οποίος βρισκόταν σε σημαντική σύσκεψη στα ιδιαίτερα διαμερίσματα υψηλά ιστάμενων προσώπων της υπερωκεανίου συμμαχίας.

Κι ενώ από τα λεγόμενα των Προέδρων και των εκπροσώπων των Κινήσεων φαίνεται η πλήρης αντίληψη που έχουν για τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και το άγρυπνο και ανιδιοτελές ενδιαφέρον τους για την τύχη ενός μέλους της ΟΕΛΜΕΚ, σε συνέντευξή του, ο νυν Υπουργός Γονέων και Κηδεμόνων, μιμούμενος τον προκάτοχό του, εξέφρασε την πάγια άποψη του Υπουργείου του ότι «κύριοι υπεύθυνοι για την απαγωγή είναι κάποιοι συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ, οι οποίοι θέτουν συνδικαλιστικές αντί εκπαιδευτικές προτεραιότητες, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους για τις εκλογές».

Απαντώντας στις πιο πάνω δηλώσεις του τέως Υπουργού Γονέων και Κηδεμόνων, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Κίνησης δήλωσε ανεπιφύλακτα ότι «εμείς δε θεωρούμε τους συνδικαλιστές των άλλων Κινήσεων υπεύθυνους για οποιαδήποτε εξαφάνιση προσώπων ή στοιχείων, ούτε πιστεύουμε πως είναι ικανοί για μια τέτοια πράξη». Τόνισε, μάλιστα, απερίφραστα ότι «ακόμη και οι γνωστοί/ές για την κακοήθειά τους συνδικαλιστικοπατερομητέρες δεν είναι σε θέση να βλάψουν άτομα που ταξιδεύουν με αερόστατα. Γιατί, είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι με παρωπίδες περιπατούντες ουδόλως αντιλαμβάνονται τον τρόπο σκέψης μίας αιθεροβάμονος, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τα επουράνια ίχνη της». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «εμείς καμία υποψία δεν έχουμε για οποιοδήποτε στέλεχος της ‘Διεργασίας’. Πρώτον, διότι την τελευταία διετία οι ουραγοί της ασχολούνται με το σοβαρότατο ζήτημα του ‘ο κρύψας ευατόν σωθήτω’ - και όχι με οποιεσδήποτε άνοστες Καρλόττες. Και, δεύτερον, διότι η καχυποψία είναι αποκλειστικό προνόμιο των υψηλών ταγών της». Τόνισε μάλιστα ότι «εμείς με κανένα τρόπο δε θα θέλαμε να μιμηθούμε ούτε τους Διεργαζόπληκτους ούτε τους Προοδόπληκτους στον εξαίρετο τρόπο με τον οποίο διαδίδουν τις ανυπόστατες διαβολές τους εναντίον έντιμων στελεχών της Κίνησής μας».

Κάλεσμα για συνεργασία
Επιστρέφοντας στο κρίσιμο ζήτημα της εξαφάνισης της Καρλόττας δηλώνουμε παρόντες στην προσπάθεια για την ανεύρεση και τη διάσωσή της και καλούμε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για την τύχη της να πληροφορήσει το κοινό μέσω της εφημερίδας μας, στέλλοντας τα τεκμήριά του στην ηλεκτρονική σελίδα www.anichneuseis.com.cy. Δεσμευόμαστε ότι ο πληροφοριοδότης με τα πειστικότερα τεκμήρια θα λάβει ως αμοιβή μια πρόσκληση για μια επουράνια βόλτα με το διάσημο αερόστατο.

ΥΓ. Σημειώνουμε ότι τυχόν υποψίες που αφορούν στο πρόσωπο της εκλεκτής συναδέλφου Μ.Σ., για εκδικητική συμμετοχή στην απαγωγή λόγω της λογοκλοπής στο προηγούμενο άρθρο της Καρλόττας (βλ. τεύχος 10, άρθρο 1ο) αποκλείονται, διότι - ως γνωστό - η εν λόγω συνάδελφος αφενός είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη και αφεδύο συμπαθεί τις Καρλόττες και σέβεται τις απόψεις τους, ιδίως όταν αυτές μας κατακεραυνώνουν από επουράνια οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου