Καλωσορίσατε στο αερόστατό μου

Οι περιπέτειες της Καρλόττας

Προτού επιβιβαστείτε σε αυτό το αερόστατο, η Καρλόττα σας προτείνει να διαβάσετε το βιογραφικό της καθώς και πώς προέκυψε, για να απολαύσετε τις περιπέτειές της!

Δευτέρα

Επεισόδιο 4ο: Η Καρλόττα κατηγορείται ότι μελετά Ρήγα Βελεστινλή για να περάσει τις εξετάσεις GCE της “ellinikis glossas”


Απρίλιος 2008

Αγαπητοί αναγνώστες,

Μετά τα τραγικά γεγονότα της μάχης του Βατερλό (για τα οποία ματαίως είχα προειδοποιήσει από την εφημερίδα αυτή το Ναπολέοντα), τα συνταρακτικά συμβάντα του εν Βιέννη Δημοκρατικού Συνεδρίου και την (ανα)σύσταση της Ιεράς Συμμαχίας, μία «ανώτατη» πνοή πρυτανεύει στα υψηλά δώματα της Πύλης του Κίμωνα, η οποία κινδυνεύει να μετονομασθεί εις Zenios Gate (ελληνιστί «Ζένιος Πύλη»), ώστε να συνάδει με τις μεταρρυθμιστικές εξαγγελίες των εν Κύπρω επιγόνων του Μέττερνιχ.

Σύμφωνα με άκρως απόρρητες πληροφορίες, μέλη της εκ Γηραιάς Αλβιόνης ορμώμενης αυτονομιστικής οργάνωσης με την επωνυμία “Σύγκλητος” έχουν καταστρώσει καταχθόνιο πρόγραμμα διείσδυσης εις τα άδυτα του Γενικού Επιτελείου Εκπαίδευσης και αναζητούν συμμάχους, προκειμένου να καταστείλουν τις αντιδράσεις της ηγεσίας της Οργάνωσης Επίλεκτων Μαχητών της Μονάδας Ε απέναντι στη σχεδιαζόμενη νεο-αποικιοκρατία.

Αγαπητοί συνάδελφοι, επειδή προϋπόθεση για την επιτυχία του σχεδίου τους είναι να ρίξουν στην πυρά κάθε επαναστατική μπροσούρα γραμμένη στη μαλλιαρή, σας καλώ να μεταφέρετε στο αερόστατό μου οιονδήποτε μνημείον δημόσιου λόγου και σκέψης κρίνετε ότι κινδυνεύει με αφανισμόν, και ιδιαιτέρως αυτά που χρησιμεύουν στην κατά τον μεγάλον δάσκαλον «Διάπλασιν των νέων».

Αναμένοντας την έκβαση των υψίστου σημασίας γεγονότων, οι ιθύνοντες της “anotatis paideias” του τόπου μας συνιστούν να αφήσετε κατά μέρος τη μελέτη οιουδήποτε Θούριου – έστω και από αγγλική μετάφραση – και να εντρυφήσετε στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ, ώστε να βελτιώσετε το επίπεδο όχι μόνο της γλωσσικής αλλά και της επιστημονικής σας κατάρτισης. Προειδοποιούν μάλιστα ότι, σε περίπτωση που αγνοήσετε τις υποδείξεις τους, εμμένοντας στην πνευματική σας «αυτονομία», κινδυνεύετε να οδηγηθείτε κι εσείς στην αγχόνη, όπως έπαθε κι εκείνος ο Ρήγας από το Βελεστίνο. Με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά το σχοινί δε θα είναι αυστριακής αλλά αγγλικής προελεύσεως, δοκιμασμένο μάλιστα προ πεντηκονταετίας και πιστοποιημένο σήμερα από ειδικές διεθνείς εξετάσεις ες χώραν εναλίαν Κύπρον... 


Η άνους Καρλόττα
Αερόστατο, Απρίλιος 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου